U trendu

Misije u Avganistanu CG koštale 20 mil evra

PODGORICA – Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da je novonastala situacija u Avganistanu pokazala sav besmisao i bezidejnost u strateškom razvoju crnogorske Vojske u poslednjih 15 godina, kao i da je Crna Gora u ovoj, kako kaže, besmislenoj misiji za 10 godina potrošila 20 miliona evra, odnosno dva miliona godišnje.

On je rekao da su hvalospevi o tome da je Crna Gora imala ogromnu korist kroz afirmaciju svojih snaga i obuku 557 vojnika, koji su u periodu od više od deset godina učestvovali u mirovnim misijama ISAF i “Odlučan korak”, čiji cilj je primarno bio orijentisan ka uspostavljanju mira i stabilnosti u Avganistanu, ovih dana doživeli veliki fijasko.

“Kada Crna Gora sumira ovaj poduhvat, on smatra da može samo da izvede saldo da je za 10 godina učešća u ovoj besmislenoj misiji godišnje trošila po dva miliona ili ukupno više od 20 miliona evra iz budžeta građana Crne Gore. Treba se zamisliti koliko se samo za ovaj uzaludno utrošeni novac moglo izgraditi bolnica i škola po Crnoj Gori“, naveo je Vučurović, preneo je podgorički portal CdM.

Međutim, ističe, bivši režim to nije interesovalo, jer su se oni, zaradi očuvanja vlasti, svojih pozicija i nelegalno stečenog bogatstva, dodvoravali nekim međunarodnim centrima moći.

Kako je kazao, nakon “uspešno” obavljenog zadatka u Avganistanu, Veselin Veljović, Zoran Lazović, Predrag Bošković, Duško Marković i slični, pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića, pokušavaju da mobilišu svoje poslušnike iz bezbedonosnih snaga i izazovu nemire po Crnoj Gori, najavljujući krvave obračune i sprečavanje svečanog čina ustoličenja mitropolita Joanikija.

Vučurović navodi da je na novoj vlasti da umesto svakodnevnih napada na lidere DF-a, pogledaju istini u oči, preduzmu sve potrebne mere i preventivno deluju i spreče Đukanovića u nameri da destabilizuje Crnu Goru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.