U trendu

Misterija Slovakinje sa amnezijom pronađene na Krku

ZAGREB – Iako su hrvatski istražni organi za samo 10 dana uspešno okončali identifikaciju žene pronađene na ostrvu Krku, koja je izugubila pamćenje i potvrdili da je reč o Slovakinji Dani Adamcovoj (57), taj slučaj je i dalje pod velom misterije.

Zagrebački portal 24sata piše danas da nedostaju odgovori na najmanje pet pitanja i podsećaju na svedočenje mladića sa Krka, koji im je ispričao da je žena došla u lokalni kafić i ponudila 100 kuna da je odvedu brodom do teško pristupačne uvale.

Ona tog 11. septembra nije imala amneziju i sudeći prema svemu znala je ko je.

Kako je ispričao Stiv, konobar iz kafića u koji je ušla Slovakinja, ona je sa sobom imala ruksak i on je pronađen s praznim novčanikom, bez dokumenata.

Ali mladić se seća i da je imala još jednu platnenu torbu i mobilni, koji nije pronađen. Rekla im je čak i svoje ime.

„Ma siguran sam da je imala mobini i da je radio. Držala ga je u ruci u kafiću i tipkala nešto… Ali tad uopšte nije bila u odeći u kojoj je pronađena“, ispričao je Stiv.

Na osnovu razgovora sa ovim konobarom i njegovim prijateljem, portal konstatuje da je Slovakinja slagala bar dve stvari, da živi u Birmingenu u Velikoj Britaniji i da ima dogovor da se na Krku sastane sa nekim prijateljima, koji očito nije postojao.

Pitanje koje se postavlja, piše portal kako to da je Dana u subotu znala ko je, a u nedelju više nije. Uzroci njene amnezije mogli bi da budu razni. Ona je i dalje u riječkoj bolnici na Sušaku. Pamćenje joj se, izgleda, zasad nije vratilo.

„Ova žena govori, tečno priča engleski i zna reči, pa je doista čudno da se ne seća svog imena niti otkuda dolazi“, rekao je za 24sata prof. dr. Hrvoje Hećimović.

Nema, zasad, odgovora ni zašto porodica ne želi sa njom da komunicira.

Sestra Ana i nećaci, piše portal, nisu u dobrim odnosima s Danom, a ne žele da otkriju šta je to što je uticalo na loše porodične odnose.

„Ne želim razgovarati o njoj i ne želim razgovarati s njom“, rekla je za portal Danina sestra i prekinula telefonsku vezu.

Takođe, navodi se, u Daninom kretaju po Hrvatskoj nedostaje nekoliko deonica, došla je vozom i boravila u više mesta, pa se, kažu, postavlja pitanje kako je moguće da je niko nije prepoznao kada je pronađena i kada je objavljena njena fotografija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.