U trendu

Mitropolija SPC: Premijer Crne Gore učinio 'grub pokušaj manipulacije građanima'

Mitropolija Crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve ocenila je da je premijer Crne Gore Duško Marković učinio „grub pokušaj manipulacije građanima“ proglasivši mitropolita Amfilohija za čelnika političkog pokreta jer se mitropolit sastao sa delom crnogorske opozicije.

Marković je danas izjavio da se Amfilohije „nažalost stavio na čelo anticrnogorske opozicije“ jer se dogovarao s delom opozicije o litijama u crnogorskim gradovima u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Premijer je ukazao da je „to rezultiralo sinoćnim protestom i litijom gde samo za Crnogorce nije bilo mesta“.

Mitropolija odgovara da svi građani Crne Gore, bez obzira na etničko i nacionalno opredeljenje, mogu učestvovati u litijama, „naročito oni kojima je na srcu obraz i dostojanstvo Crne Gore“.

Dodaje se da na litijama „nema nikakve propagande o tome da će Crna Gora biti srpska, jer je ona jednako svih – i Srba i Crnogoraca i svih drugih koji u njoj žive“.

(Beta)

1 komentar
  1. NEBOJSA

    Mi ovde u Srbiji,koji pretstavljamo misleci deo nacije,smatramo da je Vladika Amfilohije Radovic,instrument u rukama ruskih vlastodrzaca,koji preko nereda koje organizuje Crkva,hoce da destabilizuju aktuelni rezim u Crnoj Gori.!

Napišite komentar