U trendu

MKD: Sedmoro optuženih za autobusku nesreću

SKOPLJE – Osnovno tužilaštvo u Skoplju utvrdilo je da su neispravne kočnice autobusa i velika brzina kretanja, kao i brojni propusti u radu autoprevoznika glavni uzrok autobuske nesreće na autoputu Skoplje-Tetovo koja se dogodila pre mesec dana, a u kojoj je pogunilo 15 osoba, saopštilo je danas skopsko tuzilaštvo, prenosi a1on.mk.

„Prema naodima veštaka, evidentirana su kočenja autobusa nakon što je prešao zaštitnu ogradu na autoputu. Ali brzina kretanja je onemogućila vozaču da zaustavi autobus pre nego što se prevrnuo“, rekao je skopski tužilac na konferneicji za novinare.

Iz skopskog tužilaštva su saopštili da je njih sedmoro privedeno u vezi ove nesreće, a među njima je vozač autobusa, kao i vlasnik kompanije autoprevoza „Durmo turs“ iz Gostivara. Oni su optuženi za teška dela protiv bezbednosti ljudi u saobraćaju.

Na osnovu istrage utvrđeno je da vlasnik „Durmo turs-a“ nije vodio računa o ispravnosti autobusa. U kompaniji su znali da kočnice autobusa nisu ispravne, ali nisu preduzeli ništa po tom pitanju.

„Makedonsko tužilaštvo će nastaviti istragu“, istakao je tužilac, te je dodao da će danas biti saslušano šest svedoka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.