najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Muižnieks: Nagrade ratnim zločincima u BiH su uvreda za žrtve

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks izjavio je danas da odluka Narodne Skupštine Republike Srpske da dodeli zahvalnice osudjenim ratnim zločincima predstavlja ozbiljan udarac naporima za pomirenje u BiH, saopštio je večeras SE.

Muižnieks je takodje rekao da je to uvreda za brojne žrtve njihovih zločina koje i dalje imaju traume zbog nasilne prošlosti.

„Dok hiljade žrtava u regionu nemaju pristup pravdi i odšteti, fokus vlasti treba da bude obezbedjivanje poštovanja ljudskih prava tih žrtava i podsticanje skladnih medjunacionalnih odnosa“, rekao je komesar SE za ljudska prava.

On je apelovao na političke lidere u BiH da udvostruče svoje napore kako bi podstakli pomirenje i trajni mir, kao i da se uzdrže od akcija koje mogu da povećaju tenzije.

Na svečanosti povodom 25 godina Narodne skupštine RS juče su dodeljene povelje i zahvalnice prvom predsedniku RS Radovanu Karadžiću i potpredsednicima RS Biljani Plavšić i posthumno Nikoli Koljeviću, dosadašnjim predsednicima i potpredsednicima skupštine i postuhmno poslanicima koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Karadžićevu povelju preuzela je njegova ćerka Sonja Karadžić – Jovičević, poslanik SDS u NSRS.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoskav Radovic

    Kako je pozurio?Kad im se iole pruzi prilika,kako se odmah suknu na Srbe.E pa znaj dobro, da bez vase vatre Bosanski lonac nikad nebi prokljucao.Sacekaj malo, kud si navro, ima i tamo nekakav lonac koji bi mogao uskoro prokljucati, a mi vam mozemo posuditi vrucine iz ovog naseg Bosanskog lonca.Nece vas oprati lazni sudovi, jer ratni zlocini ne zastarijevaju, a osim toga zaduzili ste vi ovu planetu na kojoj ih ima mnogo kojima ste ili pregrijali ili prevrnuli lonac, pa jedva cekaju da sa vama veceraju,samo se bojim da ce vam se stucati poslije te vecere.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike