U trendu

MUP HR: Nema saznanja o mučenju maloletnog Avganistanca

ZAGREB – Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da nije upoznato sa slučajem o kojem je izvestio Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije, da su pripadnici granične policije brutalno pretukli maloletnog Avganistanca K.S, ali tvrde da su ti navodi neutemeljeni.

„Iznesene optužbe koje upućuju na navodna mučenja migranata apsolutno su nepojmljive i nemaju nikakvo uporište u stvarnosti“, navodi se u policijskom saopštenju, preneli su hrvatski mediji.

Komesarijat za izbeglice i migacije Srbije saopštio je ranije da su pripadnici granične policije Hrvatske uhvatili maloletnog Avganistanca prilikom pokušaja grupe od 16 njih da pređu granicu.

U saopštenju Komesarijata se navodi da su pripadnici hrvatske granične policije najpre naterali maloletnika da uđe u baru, a onda su ga mužili elektrošokovima od kojih je izgubio svest.

Hrvatsko ministarstvo policije tvrdi da nije upoznato sa ovim slučajem i smatraju, kažu, da je ovo „još jedna u nizu neutemeljenih i činjenično nepotkrepljenih optužbi na račun hrvatske policije zbog njene ustrajnosti i odlučnosti u zaštiti državne granice i spoljne granice Evropske unije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.