U trendu

MUP Hrvatske predstavio video „Poruka iz Vukovara“

ZAGREB – U okviru preventivnog projekta Direktorata policije pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“, MUP Hrvatske je predstavio video poruku pod nazivom „Poruka iz Vukovara“.

Kako je saopšteno iz MUP-a, video porukom se želi podstaći sveukupna javnost da svojim javnim i društveno odgovornim ponašanjem zajednički daje lični doprinos kako bi se hrvatsko društvo učiilo zdravim, lepšim i tolerantnijim.

U video poruci prvak zagrebačkog HNK Dušan Bućan ističe da je obaveza svakog pojedinca prihvatanje drugog i drugačijeg, direktorka vukovarske Opšte bolnice Vesna Bosanac je rekla da je izgradnja mira zalog zajedničke budućnosti za svu decu, a Davor Šijanović iz vukovarske Gimnazije, upozorio je da su kajanje i oprost put prema istini i ljubavi.

Sveštenik Ivica Jagodić iz župe sv. Filipa i Jakova uputio je poruku ljubavi svim ljudima, protojerej Ljubenko Jović, paroh bršadinski, rekao je da bi došli nadomak raja da se držimo poruke iz Biblije da ne radimo drugom ono što ne želimo da radimo sebi, a Idriz Bešić iz medžlisa Islamske zajednice Gunja, takođe je pozvao na međusobno razumevanje i upoznavanje.

Ruža Marić iz vukovarskog Gradskog muzeja, kazala je da se budućnost može graditi isključivo zajedničkim životom, a Rozalija Jakumetović, predsednica Udruženja Mađara grada Vukovara, podsetila je na poruku: Ljubi bliženja svoga, kao da ljubiš sebe.

Ova video poruka je objavljena u nedelju na Međunarodni dan ljudske solidarnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.