U trendu

MUP: Imamo saznanja da pripadnici kavačkog klana pripremaju ubistvo Abazovića

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su službenici Uprave policije došli do saznanja da pripadnici kavačkog klana pripremaju ubistvo potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

U MUP-u navode da su do ovih saznanja došli prilikom rasvetljavanja jučerašnjeg ubistva vlasnika restorana „Krstac“ u Mojkovcu, Zorana Ašanina (65).

„Prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića“, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Kašćelan se nalazi u pritvoru nakon što ga je policija pre par dana uhapsila.

On se pre hapšenja branio sa slobode jer mu je odobreno jemstvo od pola miliona evra.

Navodni vodja „kavačkog“ klana Slobodan Kašćelan uhapšen je u Češkoj u decembru 2018. godine, po poternici Crne Gore koja ga je sumnjičila za ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo.

Nakon što je Kašćelan izručen Crnoj Gori, u Višem sudu u Podgorici u decembru 2019. godine počelo je sudjenje za zelenašenje.

Na početku procesa Kašćelan je ponudio jemstvo u nekretninama u vrednosti od pola miliona evra kako bi se u daljem postupku branio sa slobode, što je sud prihvatio.

Sud je pored prihvaćenog jemstva odredio da Kašćelan ne sme da napušta teritoriju Kotora, da se redovno javlja kotorskoj policiji kao i da sudu preda pasoš.

Kašćelan je kategorički negirao navode optužnice.

Zoran Ašanin (65) je ubijen je juče iz vatrenog oružja, a sumnja se da je smrtonosne hice u njega ispalio Novljanin Goran Pantović koji je ranije bio angažovan u obezbjeđenju navodnog vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana. Sumnja se da je motiv ubistva novčani dug.

Pantović je uhapšen u jednom ugostiteljskom u naselju Kovren u Bijelom Polju.

Pobjeda je objavila da je ubijeni Ašanin je brat bivšeg predsednika opštine Mojkovac Ivana Ašanina, sadašnjeg odbornika Građanskog pokreta URA u Skupštini opštine Mojkovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.