U trendu

Na Cetinju mirno, povredjeno 20-ak policajaca

Situacija na Cetinju je mirna i stabilna, nakon ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, a tokom dana u incidentima i sukobima s gradjanima povredjeno je 20-ak policajaca, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Gorović.

„Za sada prema informacijama koje pristižu oko 20-ak policajaca je povredjeno, što se tiče gradjana u stalnoj smo komunikaciji sa medicinskom službom na Cetinju i još uvek nemamo podatak da se neko od javio ili prijavio neku vrstu povreda da je dobio tokom današnjeg dana“, kazao je Gorović za TV CG.

On je naveo da prema trenutnim informacijama policija nije prekoračila ovlašćenja ali, kako dodaje, ima prostora i načina da se to proveri i utvrdi.

On je kazao da je upotreba hemijskih sredstava od policije bila odgovor na ono što su gradjani koristili.

„Policija je bila izložena kontinuiranim napadima uz upotrebu pirotehničkih sredstava, kamenicama, petardama, vatrometima, raznim predmetima i drugim sredstvima koja mogu da nanesu povrede. Kao odgovor na to policija je primenila fizički snagu i hemijska sredstva“, rekao je Gorović.

Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije, SAD i Delegacije EU u Podgorici oglasile su se povodom dešavanja na Cetinju, uz najoštriju osudu svih oblika nasilja.

Apelovali su na gradjane da odgovorno doprinose očuvanju javnog reda i mira, dok od policije, kako su kazali, očekuju da isključivo koristi samo potrebna i zakonita sredstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.