U trendu

Na iftaru u ZG „srdačno“ rukovanje ambasadora SAD i Irana

ZAGREB – U zagrebačkom hotelu „Vestin“ sinoć je održana svečana večera – Iftar, povodom završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog bajrama.

Hrvatski „Jutarnji list“ prenosi da je domaćin Iftara, zagrebački muftija i predsednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz efendija Hasanović, u govoru zahvalio predsednici i premijeru Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović i Andreju Plenkoviću, kao i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, poručivši da „Hrvatska pokazuje visoke standarde manjinskih i verskih prava“.

Na Iftaru su pored njih bili i potpredsednik Hrvatskog sabora Željko Rajner, ministri Lovro Kuščević i Dražen Bošnjaković, kao i predstavnici diplomatskog kora i drugih verskih i manjinskih zajednica u Hrvatskoj.

Navodi se da je u „Vestinu“ bio i američki ambasador Robert Kohorst, kao i ambasador Irana Mohamed Reza Sadeg, čije države već decenijama nemaju uspostavljene diplomatske odnose, a posljednjih nedelja su u izrazito napetim odnosima, pa se u javnosti neretko spominje i mogućnost vojnog sukoba.

„Jutarnji“ navodi da je zbog toga srdačno rukovanje dvojice diplomata, koje je zabeležio fotoreporter tog lista, na neki način obeležilo veče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.