U trendu

Na inauguraciji Trampa premijerka RS i Dodikova supruga

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće inauguraciji novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa u Vašingtonu i pratećim svečanostima povodom inauguracije.

Budući da inauguraciji i pratećim ceremonijama prisustvuju najistaknutiji predstavnici političkih struktura u SAD, poseta premijerke RS će biti iskorištena i za ostvarivanje kontakata sa predstavnicima nove američke administracije i drugim uglednim zvanicama koji će u naredne četiri godine biti važni u kreiranju i sprovodjenju politika SAD, saopšteno je iz Vlade RS.

Poziv za posetu Vašingtonu Cvijanovićeva je dobila od strane Kongresnog odbora za inauguracione ceremonije, koji organizuje polaganje zakletve predsednika SAD i prateće svečanosti. Na čelu tog odbora je senator Roj Blant iz države Misuri.

Bosanskohercegovački mediji danas su objavili da je sa premijerkom RS u Vašington otputovala i supruga predsednika RS Snježana Dodik.

Kako je objavila regionalna N1 televizija, one će prisustvovati svečanosti povodom inauguracije novog predsednika SAD, a, po dostupnim informacijama, ta svečanost nema nikakve zvanične veze sa inauguracijom Trampa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.