U trendu

Na Krfu obeležena godišnjica i odata pošta srpskim vojnicima

KRF – Na Krfu je danas obeležena 155. godišnjica prisajedinjena Jonskih ostrva Grčkoj, a svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Krfa Konstantinos Nikolouzos, visoki vojni i državni funkcioneri Grčke kao i mnogi građani, zvaničnici i delegacije iz drugih zemalja među kojima i član Gradskog veća Beograda Fadilj Eminović.

Nikolouzos je istakao značaj povezanosti gradova u oblasti kulture, privrede, obrazovanja kao i produbljivanju prijateljskih odnosa među njima, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Krf je za našu istoriju od velikog značaja jer je bio „ostrvo spasa” kada su tu našli utočište srpski vojnici nakon povlačenja preko Albanije u Prvom svetskom ratu. To je grad kojem mnogo dugujemo“, rekao je tom prilikom Eminović.

On je istakao da od tada pa sve do danas prijateljstvo između srpskog i grčkog naroda traje i da se produbljuje kroz turizam, privredu, razne kulturne, umetničke i sportske aktivnosti.

Nakon parade i defilea orkestra kroz grad položeni su venci na Spomen obeležje prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj i odata je pošta stradalim srpskim vojnicima koji su sahranjeni u „Plavoj grobnici”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.