U trendu

Na mitingu u Banjaluci pretnje smrću Visokom predstavniku, stigle osude iz Sarajeva

Bošnjački zvaničnici su večeras osudili pretnje smrću Visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu.

Regionalna televizija N1 objavila je snimak na kojem se vidi i čuje da je grupa harmonikaša na današnjem mitingu u Banjaluci pevala: „O moj Šmite, ne kači se s nama, ubiće te lole medju nama“.

Harmonikaši su stojali ispred srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović koji su sa smehom pratili tu pesmu.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je pretnje smrću Visokom predstavniku Kristijanu Šmitu, ocenivši da su one još skandaloznije, jer su upućene u neposrednom prisustvu člana Predsedništva BiH.

„Najsnažnije osudjujem pretnje smrću koje su na današnjem političkom skupu SNSD-a izrečene Visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini“, naveo je Džaferović.

On je pozvao policijske agencije da privedu i procesuiraju osobe koje su izrekla pretnje smrću Visokom predstavniku.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković takodje je osudila pretnje smrću Šmitu: „Šokantne poruke s demonstracija u Banjaluci. Apsolutno su neprihvatljive pretnje Visokom predstavniku“ – napisala je ona na Fejsbuku i dodala da je „krajnje vreme da se zaustavi opasna radikalizacija BiH i regiona po matrici iz Ukrajine“.

U Banjaluci je danas održan skup nazvan „Sloboda“ koji je formalno organizovala Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) povodom odluke Visokog predstavnika da poništi Zakon o nepokretnoj imovini RS. Skupu su prisustvali najviši funkcioneri SNSD-a i vladajuće koalicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar