U trendu

Na zidu crkve u Podgorici ispisan uvredljiv grafit protiv SPC

PODGORICA – Na zidu crkve pored Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici osvanuo je sraman grafit sa uvredljivom porukom na račun Srpske pravoslavne crkve.

SPC danas obeležava Krstovdan, a na zidu crkve je ispisan grafit:“SPC go**a”, objavio je podgorički portal Borba, uz fotografiju grafita.

Uprava Hrama prijavila skrnavljenje crkve policiji

Uprava sabornog hrama Hristovog vaskrsenja saopštila je da je starešina Dragan Mitrović o neprimerenim porukama ispisanim na crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Podgorici, obavestio policiju koja je obavila uviđaj.

„Šokirani smo, prosto ne možemo da verujemo da postoji neko ko bi ispoljio ovakvu mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj ckrvi i prema svetinji Božjoj“, saopšteno je na službenom instagram porifulu Uprave hrama.

Krivokapić osudio skrnavljanje crkve SPC u Podgorici

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić oštro je osudio skrnavljenje crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Podgorici i pozvao nadležne da u najkraćem roku reše ovaj slučaj.

„Očekujem od državnih organa da u najkraćem roku reše ovaj slučaj, kao i sva ostala nepočinstva i manipulacije sa verskim osećanjima koje nas vraćaju u devedesete“, napisao je Krivokapić na svom tviter nalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar