Najmorbidniji grafit protiv Srba osvanuo u Hrvatskoj (foto)

U Zadru je osvanuo degutantan grafit kojim se poziva na klanje Srba i hranjenje mačaka njihovim organima.

„Nakon što je Zadar u poslednjih 365 dana postao top-tema lokalnih, nacionalnih, a od danas i svetskih medija radi nasilja, rasizma i nacionalizma, na sramotu svih nas na Bilom Brigu neko je napisao možda najdegutantniji grafit svih vremena“, piše portal „Zadar njuz“.

„Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne“, stoji napisano na zidu jedne zgrade već nekoliko dana.

„Lokalna vlast, konkretnije komunalna služba Grada Zadra očigledno ovaj grafit, pored kog svakodnevno prolaze i deca koja idu u školu i iz nje se vraćaju, ne smatra spornim“, kazao je jedan stanovnik zadarskog Bilog Briga za portal.

Inače, u ponedeljak je objavljeno da su dvojica gej afro-američkih vojnika brutalno pretučena takođe u Zadru, u subotu u zadarskom klubu „Opera“ nakon što su zaplesali pred okupljenim gostima.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. mr Predrag M.Vuletić

    Godine 1971 sam došao iz Valjeva u Karlovac da služim vojsku.Na autobuskoj stanici u centru grada bio je grafit:Od Srba i Kordunaša biće paprikaša.Bole su nam zabranjene kafane Tri vramca, Dalmatinski podrum i Evropa *zbog okupljanja proustaških elemenata*.U omladonskoj emisiji radio Zagreba sam čuo da je *šovinista onaj, koji mrzi Srbina više nego što je to normalno*.Tito je bio na čelu države Jugoslavije.

Napišite komentar