U trendu

Nasilnik iz Novog Sada biće izručen Srbiji po skraćenoj proceduri

Ministarstvo pravde Crne Gore izručiće Ivana Kontića Srbiji po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno procedurama, rekli su za podgoričku Pobjedu u Ministarstvu.

Ivan Kontić, crnogorski državljanin osumnjičen je da je brutalnim batinama pokušao da ubije 28-godišnjeg Miljana M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

„Viši sud u Podgorici obavestio je Ministarstvo pravde Crne Gore o donošenju rešenja o ekstradicionom pritvoru Ivanu Kontiću zbog postojanja međunarodne poternice Interpola Beograd, radi njegovog izručenja u cilju vođenja postupka pred Višim sudom u Novom Sadu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Traženo lice dalo je saglasnost da se izručenje obavi po skraćenoj proceduri, o čemu je Srbija obaveštena shodno predviđenoj proceduri“, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.

Odluku o izručenju u skraćenom postupku, kako su kazali iz resora Zorana Pažina, donosi nadležni sud, o čemu će, kako navode, bez odlaganja obavestiti Ministarstvo pravde Crne Gore koje će o tome obavestiti državu molilju (Srbiju), prenosi CdM.

Iz Ministarstva su objasnili i da ekstradicioni pritvor može trajati do šest meseci, a na zahtev Srbije, može biti produžen još dva meseca.

Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna potjernica, Kontić je uhapšen u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanja Miljana Mandića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Uz molbu za izručenje Kontića prosleđena je i prateća dokumentacija, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.