Neobičan oglas: Za bojkot izbora 1.000 evra

U neobičnom oglasu koji je objavljen u podgoričkom Danu piše da će onaj ko „natera DF, Demokrate, Demos, SNP, SDP… bar jednu od partija da bojkotuje Milove – DPS izbore, dobiti nagradu od 1.000 evra“.

U tekstu je navedeno da oglas daje Vasilije Miličković i ostavljen je broj njegovog mobilnog telefona. U izjavi za Pobjedu, Vasilije Miličković je potvrdio autentičnost oglasa. “ Tačno je da sam ponudio 1000 evra i to je moj oglas. To je moja poruka nesrećnom narodu kome je uskraćeno ustavno pravo da glasa za otvorene liste i svoje neposredne predstavnike“, rekao je Miličković.

Upitan zbog čega je ponudio baš taj iznos, a ne neki veći, Miličković je rekao da bi rezultat bio isti i da je iznos višestruko veći jer ne vjeruje da će opozicija bojkotovati izbore.

„Isto bi bilo i da sam ponudio 50.000 evra, ali nisam želeo da narod pomisli da se razbacujem novcem. Političke partije su na račun građana postale preduzeća od kojih imaju koristi samo njihovi članovi“, naveo je Miličković.

U poslednjih par godina, Miličković je izuzetno politički aktivan, prvo kroz podršku opozicionim protestima 2015. a potom i kao kandidat za predsednika države. Zajedno sa profesorom Đorđem Blažićem i nezavisnim odbornikom iz Budve Stevanom DŽakovićem je snažan zagovornik promene izbornog sistema u kojem bi bile zastupljene otvorene liste.

(Dana, R.D.)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com