Nikad gora bezbednosna situacija u Splitu?

Bezbednosna situacija u Splitu nikad nije bila gora, a policija je nemoćna protiv bandi, piše portal 24sata.hr.

Kako prenosi poslednjih nekoliko nedelja ne prođe noć, a da se u splitu nije desio neki krvavi obračun, kao i da poslednjih nekoliko godina „prave horor scene tresu splitske ulice i unose nemir među građane“.

Kako se navodi, situacija je postala toliko ozbiljna, da se stanovništvo plaši uveče da izlazi iz kuća.

Izvor lista navodi da se u parku u centru grada okupljaju bande i da se tu diluje droga, ko i da to zna policija ali da ništa ne preduzima.

„Kaštel Lukšić posljednjih je godina raj za dilere i kamatare, a to svi znaju. Pogledajte park u centru mesta, tamo noću ne prolaze ni najhrabriji“, govorili su meštani Splita još pre nekoliko godina.

Portal podseća na obračun nožem od prošle noći kada je nakon svađe povređen jedan tinejdžer, kao i da je to samo poslednji u nizu okršaja u kojima je korišćeno i vatreno i hladno oružje.

Učesnici su uglavnom mlađi ljudi, a među njima ima i tinejdžera, a često se radi o okršaju kriminalaca zbog droge.

Takvi slučajevi pokazuju kako nisu u pitanju “samo” krvavi međusobni obračuni kriminalaca, nego i da za život treba strepe svi građani Splita.

Čak i banalne svađe u saobraćaju završavaju pucnjavom.

Izvor iz splitske policije, kaže da su svesni da situacija nikada nije bila gora, a već pogledom na stranice crne hronike postaje jasno da gradom vladaju kriminalci, mafijaške grupe i bande, piše portal.

Kako se navodi, da je problem u čitavom sistemu, dokaz je činjenica da su mnogi od napadača, a i žrtava od ranije poznate policiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.