U trendu

Novi gaf: Kolindino cerekanje na godišnjici jedne od najvećih tragedija u Hrvatskoj

Iako je predsednička funkcija u Hrvatskoj dobrim delom protokolarna i bez iole značajnijih ovlašćenja, hrvatska predsednica Kolinda Grabar – Kitarović juče je dokazala kako nije dorasla čak ni protokolarnim obavezama, a kamoli nečem važnijem od toga, prenosi Index.

Juče je Kolinda posetila ostrvo Kornat povodom 10 -godišnjice najveće tragedije u istoriji hrvatskog vatrogastva, ali i najveće tragedije u Hrvatskoj uopšte. Na Kornatu je Kolinda patetično utvrdila kako je došla da se pokloni poginulim vatrogascima „kao predsednica, majka i žena“, pa dodala kako je svojim dolaskom pokazala da poginuli dalmatinski vatrogasci nisu zaboravljeni, baš kao ni njihove porodice.

Naime, predsednica je, penjući se po kornatskom kamenjaru na kojem je 12 muškaraca pre 10 godina izgubilo živote na najstrašniji mogući način, u bolovima kakve je teško i zamisliti, našla shodnim veselo da se nasmeje i maše fotoreporterima koji su je pratili.

Koliko je cerekanje i mahanje fotografima neprimereno na mestu najveće tragedije, ne treba naročito objašnjavati. Kada to radi predsednica države koja je na Kornatu pritom pokušala da daje lažnu nadu porodicama žrtava, tada je jasno da takva osoba nije dorasla funkciji koju obavlja, zaključuje hrvatski portal Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.