U trendu

Nusret Imamović pod finansijskim sankcijama EU

SARAJEVO – EU objavila je novu konsolidovanu listu finansijskih sankcija prema licima osumnjičenim za terorizam i finansiranje terorističkih aktivnosti, na kojoj se nalazi ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče.

Imamović je, piše sarajevski Dnevni avaz, uvršten i na listu 10 najtraženijih terorista sveta.

Ovaj dokument koji ima 464 strana, objavljen 15. januara, sadrži objedinjeni spisak osoba, grupa i entiteta koji podliježu finansijskim sankcijama EU.

Osim Imamovića, na spisku osoba kojima se izriču finansijske sankcije nalaze se i stotine državljana Sirije, Avganistana, Iraka, Libije, Libana, Francuske i drugih zemalja koji se dovode u vezu sa terorističkim aktivnostima.

U dokumentaciji koju je pripremila Služba za instrumente spoljne politike EU objavljeni su podaci o Imamoviću, među kojima da je pripadnik terorističke organizacije „Al kaida“ i da se od 2015. godine nalazi u Siriji.

Avaz podseća da je Imamović na specijalnu globalnu listu 10 najtraženijih terorista sveta stavljen 2014. godine, a nakon kraha terorističke organizacije „Islamska država“ krajem 2018. godine pobegao je u Libiju i pridružio se snagama Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) Fajiza el Saradža.

(Tanjug)

Napišite komentar