U trendu

Obeleženo 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku

BANJALUKA – U banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja, parastosom za sve nestale i poginule u Prvom svetskom ratu počelo je danas obeležavanje 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku.

Nakon parastosa, u parku Petar Kočić okupili su se učesnici „Marša slobode srpske vojske“ čime je simbolično predstavljen ulazak srpske vojske 1918. godine.

U maršu su učestvovali pripadnici Konjice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, statisti u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata i orkestar MUP-a, prenosi RTRS.

Učesnici marša kretali su se prema Trgu Krajine i Gospodskom ulicom do spomenika banu Svetislavu Milosavljeviću gde su položeni venci i cveće.

Vence su položili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Miodrag Kapor, konzul-žeran Srbije u Banjaluci Vesna Marinković, izlasnik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar