Obezbeđenje iz Srebrenice se izvinilo Vučiću

Direktor agencije „Securitas“ Mirsad Ćatić, čiji su zaposleni bili redari na komemoraciji u Srebrenici, izvinio se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada.

Ćatić je u izjavi dnevnom listu Blic rekao da mu je žao zbog svega što se desilo 11. jula u Potočarima.

„Žao mi je, spreman sam da uputim izvinjenje i izivnjavam se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i javnosti u Srbiji, pre svega kao čovek, ali kao Bošnjak i državljanin BiH i neko ko je često u Beogradu, ko je godinama poslovno u Srbiji, u kojoj imam veliki broj prijatelja“, rekao je Ćatić.

Iako je Ćatić dovođen u vezu sa napadom na Vučića, on je istakao da niti radnici „Securitasa“, niti on lično nisu krivi za taj incident.

„Kao privatna agencija nismo učestvovali u obezbeđenju komemoracije, samo smo pomogli održavanje ovog događaja tako što smo našim zaposlenima dozvolili da budu redari, a oni su tamo bili pod komandom nadležnih državnih institucija“, rekao je Ćatić.

Prema njegovim rečima ta firma nije bila uključena u procene bezbednosne situacije i potencijalnih rizika u Potočarima, već su to radile nadležne državne službe.

Ćatić je dodao da nije upoznat sa eventualnim postojanjem plana za napad na srpskog premijera i poručio da se iskreno nada da će napadači na premijera što pre biti otkriveni i privedeni pravdi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.