U trendu

Objavljeni prisluškivani razgovori zvaničnika S. Makedonije

SKOPLJE – Samo nekoliko dana pred predsedničke izbore u Severnoj Makedoniji, danas su na ruskoj društvenoj mreži „VKontakte“ objavljeni prisluškivani telefonski razgovori bivših i sadašnjih severnomakedonskih zvaničnika, analitičara i predstavnika javnih preduzeća te zemlje, javljaju makedonski mediji.

Jedan od razgovora navodno je između bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankuloske i sadašnjeg šefa policije Olivera Spasovskog, drugi između profesora Ljubomira Frčkoskog i analitičara Alberta Musliua, treći između bivšeg predsednika Branka Crvenkovskog i njegovog saradnika, a u četvrtom razgovoru verovatno se čuje glas bivšeg direktora makedonskih elektrana (ELEM), navode mediji.

Za sada nije poznato u kom periodu su se vodili razgovori, koje je na ruskoj mreži objavio korisnik pod imenom „Ilija Gromovnik“.

Ovi razgovori, koje makedonski mediji nazivaju „bombama“, do sada nisu objavljivani u javnosti.

Reč je o četiri telefonska poziva koji su naslovljeni sa: „Koordinacija Olivera i Gordane pred medijima“, „Kočo i Saša opljačkali ELEM“, „Frčko i Albert Musliu lažiraju lustraciju“ i „BC i Damjan Mančevski s grčkom firmom“.

Inače, u Makedoniji se u nedelju održavaju predsednički izbori.

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI Stevo Pendarovski (27,2 odsto) u blagoj je prednosti sa 27,2 odsto glasova u odnosu na kandidata opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu, koja ima 23,5 procenata podrške.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike