U trendu

OHR: Naredni koraci u najoptimalnijem trenutku

SARAJEVO – Kada proceni da je najoptimalniji trenutak visoki predstavnik u BiH Valentin Incko će preduzeti naredne neophodne korake, saopšteno je iz OHR-a povodom probijanja roka Republike Srpske da odgovori na njegov zahtev o oduzimanju povelja pravosnažno osuđenima za ratne zločine.

„Visoki predstavnik prati sve aktivnosti političkih subjekata kao i institucija u vezi sa svojim zahtevom da se pravosnažnio osuđenim ratnim zločincima oduzmu odlikovanja koja im je dodelila Narodna skupština Republike Srpske“, navodi se u saopštenju iz OHR- i dodaje:

„Kada proceni da je najoptimalniji trenutak, u korist građana Bosne i Hercegovine i u funkciji pomirenja, preduzeće naredne korake“.

Tako je odgovoreno iz iz OHR na pitanje sarajevske N1 tv. o tome koji će biti naredni koraci visokog predstavnika, koji je početkom februara uputio pismo rukovodstvu NSRS i šefovima svih klubova zahtevajući poništavanje povelja dodeljenim Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić.

Narodna skupština RS je poslednjeg dana pre isteka zadatog roka započela sednicu na čijem dnevnom redu je i Inckovo pismo, a njen nastavak je zakazan za maj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.