U trendu

Opljačkan brat Mila Đukanovića – ukraden nakit vredan 700.000 evra

Iz kuće biznismena Aca Đukanovića, brata crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, još proletos ukradeni su satovi i nakit vredni oko 700.000 evra, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevnik piše da je zbog ove krađe već pola godine u pritvoru Ana Pešukić – koja je radila kao kućna pomoćnica kod Aca Đukanovića, koji kontroliše Prvu banku.

Gabrijela Đukanović, supruga Aca Đukanovića, prema istim informacijama, otkrila je da su pokradeni kada je početkom aprila krenula da na ruku stavi jedan od skupocenih satova iz svoje kolekcije.

Navodeći reči sagovornika upućenog u istragu, Vijesti pišu da su Đukanovići ispričali istrazi da su se spremali te večeri da izađu kada je Gabrijela ustanovila da im nedostaju vredne stvari..

“Otvorila je kutiju, sata nije bilo. Nakon toga počela je da otvara kutije sa satovima i nakitom – bile su prazne. Videla je da je nestao i veliki zlatni grb Crne Gore”, ispričao je sagovornik Vijesti.

U istrazi na licu mesta je saslušana posluga kada je, kako se navodi, Pešukićeva „odmah priznala da je mesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit, te da je sve što je ukrala i prodala.

O krađi iz kuće vlasnika Prve banke formiran je predmet, ali o tome za Vesti nisu želeli da govore ni u Upravi policije ni u Specijalnom tužilaštvu, nadležnom za taj slučaj.

Iz izvora bliskih istrazi se navodi da je Pešukić već prve noći priznala da je isključivo sama krala nakit i druge vredne stvari, a potom ih prodavala u bescenje, pa je tako sat, zbog kojeg je otkrivena, prodala za 100.000 evra, kao polovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)