U trendu

Opozicija pita otkud u Skupštini RS paravojna formacija

Opozicioni Narodni demokratski pokret (NDP) zahteva da se rukovodstvo Skupštine Republike Srpske izjasni o prisustvu pipadnika paravojne formacije „Srbska čast“ u prostorijima parlamenta RS.

NDP traži od rukovodstva Narodne skupštine RS da objasni ko je, po čijem nalogu i po kojem formalnom osnovu organizovao okupljanje „zakonu nepoznatih uniformisanih osoba“ i „ustupio im prostorije“ Skupštine.

Ovih dana su u medijima objavljene fotografije pripadnika paravojne organizacije „Srbska čast“, snimljene u Narodnoj skupštini RS, koja slovi kao paravojna organizacija, na čijem čelu su ljudi iz „kriminalnog miljea“.

“ ‘Sesije’ uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su ekseri na kovčeg parlamentanog života i demokratije u RS“, ističe se u saopštenju.

NDP je ocenio da se „ovaj nezabeleženi skandal u političkoj istoriji RS dešava u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinim zasedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po gradjane i budućnost RS“.

Iz ove stranke su još naveli da „prisustvo sumnjivih instant patriota“ donosi nesagledivu štetu gradjanima, ali i ugledu RS u svetu.

„Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i gradjanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini RS, očekujemo suvislo objašnjenje koje neće vredjati razum i dostojanstvo naroda“, ističe se u saopštenju.

NDP smatra da se u godini, kada je potrebno graditi ambijent za provodjenje slobodnih i fer izbora, vlast, „na dosad najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije RS, te držanja u stanju straha i neizvesnosti preostalog stanovništva“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.