U trendu

Opozicija u CG parlamentu nosi „cvet Srebrenice“

PODGORICA – Poslanici opozicije u crnogorskom parlamentu na dnašnjemm zasedanju nose „cvet Srebrenice“ u znak podrške nevladinoj organizaciji u BiH „Majke Srebrenice“.

Srebrenički cvet je opozicionim poslanicima, među kojima su najbrojniji oni iz DPS Mila Đukanovića“, uoči sednice je podelila poslanica Bošnjačke stranke Kenana Harbić sa svojim kolegom Amerom Smailovićem.

Harbijevoj i Smailoviću su na tome posebno zahvalile članice udruženja „Make Srebrenice“ na tviter nalogu tog udruženja.

Inače, crnogorski parlament je ranije danas prihvatio nicijativu Bošnjačke stranke da se na dnevnom redu ove četvrte sednice prvog redovnog zasedanja razmatra „Predlogom rezolucije o Srebrenici“.

„Rezolucija o genocidu u Srebrenici je uvrštena u dnevni red Skupštine Crne Gore! Zahvaljujem koleginicama i kolegama poslanicima koji su danas nosili cvet kao podršku majkama Srebrenice“, napisao je poslanik Smailović na svom tviter nalogu.

Inače, Bošnjačka stranka je bila tradicionalni partner nekada vladajućeg DPS Mila Đukanovića i sve do avgusta prošle godine i njihovog odlaska sa vlasti poslanici te stranke nisu pokretali pitanje navodnog genocida u Srebrenici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.