U trendu

Optuženi voditelj onesvestio se u sudnici: Izneli ga na nosilima (video)

Prvoosumnjičenom u slučaju „Reket“ Bojanu Jovanovskom – Bokiju 13 pozlilo je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde je doveden na ispitivanje, pa je hitno prebačen u bolnicu. Branilac Jovanovskog, skopski advokat Saško Dukoski je lokalnim medijima rekao da je njegov klijent hitno hospitalizovan u bolnici.

“Dogodila se neprijatna scena. To je ono što se dešava poslednjih 40-50 dana od kada je on u pritvoru. Počeo je da povraća i kolabirao je. Nije bio pri svesti. Došla je hitna pomoć i prevezen je u bolnici”, rekao je Dukovski.

Boki 13 je uz medicinsku asistenciju iznet iz Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju, nakon što je tamo sprovoden iz istražnog zatvora Šutka kako bi dao iskaz.

Njegov advokat Dukovski je rekao da kada je on došao već je Jovanovski povraćao i podseća da imaju mišljenje Klinike za grudnu hirurgiju da je Jovanovskom neophodna hospitalizacija zbog celokupnog zdrastvenog stanja.

“To su neprijatne scene, tužilaštva kao i ja nismo lekari. Svako zaslužuje pravo na život, to je ustavno zagarantovano. Smatram da svakome treba da se pruži adekvatna medicinska nega, bez obzira da li je i šta je uradio. Krivični postupak je jedna stvar, ali pravo na život i zdravlje je druga stvar. Nije slučajno sada hitno odnešen u bolnicu”, izjavio je Dukovski.

Boki 13 sa na zdrav stvene probleme žalio i prošle nedelje kada je Apelacioni sud u Skoplju odlučivao o ukidanju pritvora koji mu je drugi put produžen na novih 30 dana.

“Ja sam potreban živ u ovom krivičnom postupku, a ne mrtav”, rekao je tada Jovanovski.

On je zajedno sa Zoranom Mileskim i bivšom šeficom Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katicom Janevom osumnjičen u aferi “Reket” za uzimanje reketa u visini od 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.