U trendu

Orban hvali mađarsku ogradu

Mađarski premijer Viktor Obran ocenio je da bi Evropa o svojoj migrantskoj politici trebalo da pita vlastite građane i da nacionalni lideri u donošenju odluka moraju da prate ono za šta su se građani izjasnili.

„Krajnje je vreme da u raspravu o migrantskoj politici uključimo Evropljane jer ovo što se sada događa ljudi nisu odobrili. Nismo ih pitali šta misle o sadašnjoj politici prema migrantima, a bolje je da se u tu debatu uključe dok ne bude prekasno“, rekao je Orban.

Kako prenosi agencija Hina, na pitanje mogu li migranti probiti ogradu s bodljikavnom žicom koju je Mađarska postavila na granici sa Srbijom i Hrvatskom, Orban je rekao da je ograda „neuništiva“ i dodao da su je pravili mađarski zatvorenici, „vlastitom tehnologijom“.

„To je za nas najjeftinije, a time pokrivaju i trošak svog boravka u zatvoru“, rekao je Orban, dodavši da su ranije pokušavali da uvezu delove za ogradu.

„Pozivali smo sve: Španiju i Nemačku, pa i Rusiju i Kinu, da nam obezbede delove za ogradu jer u Evropi nije bilo zaliha, a to govori kako je Europa na tako velik migrantski talas bila nespremna“, kazao je Orban u razgovoru za slovenački portal.

Poznato je da su neke kompanije odbile da isporučiti Mađarskoj bodljikavu žicu znajući da će biti upotrebljena za ogradu na granicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar