Orban:Migranti ne bi stigli do Nemačke da je Srbija bila EU

BUDIMPEŠTA – Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da zapadne države u Evropskoj uniji pate od „zamora proširenja“ i koriste novije članice kao „žrtvenog jarca“ zbog svojih problema.

Premijer Mađarske je, takođe, rekao za državni radio da „ilegalna migracija ne bi stigla do Nemačke“ da su zemlje poput Srbije bile deo EU već za vreme migrantske krize, 2015. godine, preneo je AP.
Orban je rekao da očekuje da će se bivši ministar pravde Laslo Tročanji imenovan za novog evropskog komesara za proširenje suočiti sa „vrućim momentima“ tokom predstojećih rasprava, pre glasanja evropskog parlamenta o novom sastavu Evropske komisije.

Mađarska je suočena sa postupkom EU oko poštovanja vladavine prava i demokratskih procedura, uključujući zakone koji su usvojeni dok je Tročanji bio ministar pravde, ali je Orban rekao da se profesionalno Tročanjiju ne može ništa zameriti, osim „da je Mađar“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI „! ### „HULJE ZBORE I NITKOVSKI RADE ### TRAGOVI IM SMRDE NEČOVEŠTVOM ### POMOZI BOŽE SRBIJI! ### ČETNICI SU SPASAVALI BRITANSKE I AMERIČKE PILOTE ,…## SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE I VELIKA VRITANIJA SU BOMBARDOVALI SRPSKE GRADOVE U II SV. RATU,…## NATO UBICE ,SATANE, DEVETNAEST ZEMALJA NA ČELU SA SJEDINJENIMAMERIČKIM DRŽAVAMA NA ČELU, SA NEMAČKOM, VELIKOM BRITANIJOM , TURSKOM ,.FRANCUSKOM I ITALIJOM , UZ POMOČ, HOLANDIJE, NORVEŠKE, BELGIJE , , UZ POMOČ MAĐARSKE , ,… RUMUNIJE, BUGARSKE,… UZ PODSTICANJE SLOVENIJE, HRVATSKESU NEZAKONITO BOMBARDOVALI SRBIJU OD 24.3.1999 DO 10.6.1999 , SEDAMDESET I OSAM DANA (78 DANA) I NAPRAVILI ŠTETU 200 MILIJARDI EVRA , UBILI LJUDE , RANILI, SA OSIROMAŠENIM URANIJUMOM IZAZVALI MNOGOBROJNA TEŠKA AUTOIMUNA OBOLJENJA SRPSKOG STANOVNIŠTVA, RAZORENA PRIVREDA, , KORISTILI SU ZABRANJENE NAPALM I KASETNE BOMBE , OKUPIRALI SU KOSOVO I METOHIOJU, IZAZVALI , POMOGLI GENOCID SRBA NA KOSOVU I METOHIJI, PREKO 200.000 IZBEGLIH SRBA SA KIM, NAPRAVILI NAJVEČU NATO BAZU U EVRPOPI – B O N D S T I L ( KOD GNJILANA) , ŠETAJU SE VOJNICI I ORUŽJE NATO PO SRBIJI (VAN KOSOVA I METOHIJE) , ,… , DALEKO VAM LEPA KUĆA , N A T O ,…, SAČUVAJ SRBE BOŽE! NATO I VOJNA SILA VELIKIH ZEMALJA (RUSIJE, KINE, ,…) MOŽE DA UNIŠTI ČOVEČANSTVO, PREVIŠE JE ORUŽJA , … pOMOZI BOŽE SRBIJI! 333 ####

Napišite komentar