U trendu

Oskrnavljena crkva sv. Vasilija u selu Vranje, kod Tuzi

PODGORICA – U selu Vranje, kod Tuzi, oskrnavljena je crkva svetog Vasilija Ostroškog, počinio su navodno deca, pa sveštenik te crkve iz tog razloga neće da podnese krivičnu prijavu, objavili su građani na društvenm mrežama.

Crkva je, prema objavama na Tviteru, oskrnavljenja juče na dan svetog Vasilija Ostroškog, velikog praznika Srpske pravoslavne crkve.

„Sinoć je kamenovana crkva svetog Vasilija u Vranju, Tuzi, dakle, na veliki praznik. Polomljeni su prozori, porušen inventar i pocepan crkveni barjak“, navodi se u jednoj od objava na Tviteru.

„Istina je, desio se incident, u pitanju su deca islamske veroispovesti. Policija je upoznata sa istim“, piše u retvitu i dodaje:

„Vidim da je danas u 17h najavljano neko okupljanje ispred naše crkve koje po meni samo može izazvati dodatne probleme. Razgovorom se može rešiti sve“.

Deo crnogorskih medija preneo je da su ovo nedelo počinila deca starosti okko 10 godina i da je to razlog zbog kojeg sveštenik te crkve, otac Zlatko Vasić, nije hteo da podnosi krivičnu prijavu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.