U trendu

Ostavka zbog – sendviča

Darij Krajčič, poslanik Liste Marjana Šareca u slovenačkom parlamentu, podneo je ostavku samo nekoliko sati pošto je kolegama ispričao da je izveo „društveni eksperiment“, prošavši mimo blagajne u prodavnici blizu zgrade parlamenta u kojoj je „nabavio“ sendvič.

Sve je počelo u sredu kad je poslanik premijerove stranke Darij Krajčič, tokom rasprave o mehanizmima kontrole prehrambenih proizvoda na matičnom odboru, želeći da razvedri atmosferu, rekao da mehanizmi kontrole dobro deluju ako ih se svi pridržavaju, ali da nadzoru uvek nešto i promakne, i to ilustrovao bizarnom anegdotom, preneo je Indeks.

Rekao je da sam sebe javno prijavljuje jer je u obližnjoj prodavnici „otuđio sendvič“, prošavši mimo blagajne.

„Čekao sam da platim, sigurno nekoliko minuta, ali su tamo na pultu razgovarali, a o meni niko nije vodio računa. Zato sam izašao ne plativši. I niko nije pojurio za mnom iako je tamo više kamera za video-nadzor“, rekao je Krajčič, inače doktor šumarstva i docent na ljubljanskom univerzitetu koji je pre toga vodio i državni zavod za zaštitu prirode.

Kolege na odboru smatrale su da je reč o vicu ili neslanoj šali.

Iako je naknadno novinarima izjavio da se nije radilo o pravoj nego virtualnoj krađi, odnosno „društvenom eksperimentu“ i da je kasnije sendvič platio i izvinio se blagajnicama u prodavnici, Krajčič je samo nekoliko sati kasnije objavio da daje ostavku na poslanički mandat.

Ostavka je prihvaćena, pa će ga u parlamentu zameniti drugi član stranke koju vodi slovenački premijer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar