U trendu

Otvoren sam za razgovor sa premijerom Vučićem

Hrvatski premijer Premijer Andrej Plenković poručio je danas da je otvoren za razgovre sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da misli da će doći do njihovog susreta, koji, kako kaže, mora biti dobro pripremljen.

“ U Srbiji su uskoro izbori, ja bih voleo da to bude tokom ove godine, da stavimo na sto niz otvorenih pitanja koja postoje, pokušamo da tražimo rešenje za ta pitanja, ona koja će pridoneti stabilizaciji odnosa, smanjivanju tenzija“, rekao je Plenković za N1 tv.

To je politika, za koju Plenković misli da je dobra i za Hrvatsku i za odnose sa svim susednim državama.

“ Upravo na tragu konsultacija i sa visokom predstavnicom (Federika) Mogerini i sa generalnim sekretarom NATO (Jensom) Stoltenbergom, komesarom (Johanesom) Hanom, nizom drugih sagovornika, svi žele stabilizaciju stanja na jugoistoku Europe i održavanju puta prema Evropskoj uniji, jer smatramo da je to ono sidro koje će učvrstiti proces reformi i smanjiti rizike destabilizacije“, naeo je hrvatski premijer.

Premijer Vučić poručio je ranije danas da Plenković od njega lično ima otvoren poziv da dođe u Beograd, te da je dijalog veoma važan i da, sve dok se razgovara, nema bojazni od incidenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar