U trendu

Ovo su novi ministri u vladi Crne Gore

U Podgorici je održan sastanak mandatara Zdravka Krivokapića sa predstavnicima stranaka vladajuće većine, kojima su predstavljeni kandidati za ministre ekspertske vlade.

Pre nego što predlog bude dostavljen parlamentu na potvrđivanje, mandatar treba da dobije saglasnost stranaka vladajuće koalicije.

Podgoričke „Vijesti“, pišu da je mandatar za ministra javne uprave, digitalnog društva i medija predložio Tamaru Srzentić, za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića, a za resor unutrašnjih poslova Nikolu Terzića.

Za ministarstvo spoljnih poslova je predložen Đorđe Radulović, resor ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a za ministarstvo kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Za ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Aleksandar Stijović, resor prosvete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić, a za resor zdravlja doktorand Jelena Borovinić Bojović.

Za ministra pravde, manjinskih ljudskih prava predložen je Vladimir Leposavić, a za resor finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Krivokapić je za potpredsednika Vlade i ministra odbrane predložio lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

Kako „Vijesti“ saznaju, ukoliko se taj predlog odbije, rešenje za ministra odbrane je Krsto Perović.

Pre nego što predlog bude dostavljen parlamentu, mandatar treba da dobije saglasnost partijskih organa vladajućih koalicija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)