Pauk gradonačelnicu Supetra uporedio sa Staljinom

ZAGREB – Nakon što je gradonačelnica Supetra Ivana Marković najavila da će ukinuti finansiranje Torcida kupa i da će zabraniti njihovo održavanje na gradskim terenima, posle napada dvadesetak hrvatskih mladića na četiri sezonska radnika, među kojima je bilo Srba, oglasio se odbornik desničarske Neovisni za Hrvatsku, Martin Pauk, uporedivši je sa Staljinom.

Sumnja se, naime, da su upravo pripadnici grupe Torcida nakon održavanja tog kupa u noći između subote i nedelje napali četvoro sezonaca Srba iz Slavonije.

Pauku, koji je bio na listi stranke Neovisni za Hrvatsku za evropske izbore, nije se svidela zabrana održavanja Torcida kupa.

Takve zabrane, kazao je, ne bi se postideo ni Staljin.

„Nakon odbijanja donacije grada za pokroviteljstvo komemoracije na Blajburgu, SDP-ova gradonačelnica Supetra ponovo briljira“, rekao je Pauk, inače član stranke desničara Zlatka Hasanbegovića.

Pauk je napad na sezonce iz Slavonije nazvao „tučom adolescenata“, što, kako smatra, nikako nije razlog da gradonačelnica zabrani održavanje Torcida kupa.

Zapitao je da li bi supetarska gradonačelnika ovako oštro reagovala da u tučnjavi „deblji kraj“ nisu izvukli Srbi, već neko od Hrvata.

„Da li je ovo prva tučnjava uopšte na Braču otkad gospođa vrši dužnost gradonačelnice? Očito da jeste, jer prema svemu viđenom gradonačelnica odmah zatvara danas turnire, možda sutra kafiće, a prekosutra restorane koje su prethodno posetili učesnici tužnjae“, naveo je Pauk i dodaje da je „jasno kao dan kome smeta Torcida zbog svojih domoljubnih i državotvornih stavova“.

S obzirm na to da tih zabrana do sada nije bilo, postoje samo dve mogućnosti – ili je ovo prva tučnjava uopste u Supetru u mandatu gradonačelnice, ili se ukidaju javna događanja samo kad se, kako kaže Pauk, neko dirne u nečiju omiljenu, vladajuću nacionalnu manjinu.

Pauk je najavu gradonačelnice Supetra nazvao „detinjastom, nargumentovanom i neopravdanom“, te joj predložio da umesto Torcida kupa organizuje turnir „Bratstva i jedinstva“.

„Valjda će im tada (najuticajnijem opozicionom SDP) duša biti na mestu“, naveo je Pauk.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.