U trendu

Pavle Vuisić, Nadarević, Dvornik – neobičan mural ukrasio Brčko

Ekipe mladih aktivista, pod nazivom „District team“ i „EsGerila“, ovih dana su za svoj grad izradili neobičan poklon. Naime, prošlog vikenda je uz gradsko šetalište Brčko Distrikta osvanuo mural regionalnih glumaca uz koje su odrasle mnoge generacije – Pavla Vuisića, Mustafe Nadarevića i Borisa Dvornika.

– Odlučili smo uraditi nešto novo u Brčkom, ostaviti poklon gradu i mesto koje mogu posetiti i turisti. Pavle Vuisić, Mustafa Nadarević i Boris Dvornik ličnosti su koje zasigurno zaslužuju ovakve i slične geste, a da našem gradu trebaju ovakvi projekti potvrdile su brojne pozitivne reakcije koje stižu sa svih strana. Crtanje murala je urađeno kao poslednja aktivnost u sklopu snimanja amaterskog dokumentarca o suživotu i pomirenju mladih u našem gradu – poručili su iz District teama.

Zanimljiva činjenica je da, prilikom izrade murala, nisu korišćene boje niti je na bilo koji način uništena površina. Naprotiv, upravo su čiščenjem višegodišnjih naslaga i taloga sa zida dobiveni precizni obrisi poznatih lica filmskih doajena, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.