U trendu

Pedja Vujošević, član grupe Pink panter, uhapšen u Španiji zbog šverca kokaina za 'škaljarce'

Predrag Pedja Vujošević, zvani Marko, jedan od najpoznatijih članova medjunarodne grupe kradljivaca dijamanata „Pink panter“, uhapšen na Kanarima, zbog šverca gotovo pola tone kokaina za „škaljarce“.

Kako prenose crnogorski mediji, Vujoševiću, koga španski mediji nazivaju bivšim vodjom „Pink pantera“, lisice na ruke stavljene su dok je čuvao kokain.

Četvorica pripadnika „škaljarskog klana“ uhapšena su na Kanarskim ostrvima zbog sumnje da su organizovala šverc kokaina iz Južne Amerike koji su kasnije distribuirali lokalnim bandama.

„Medju četvoricom uhapšenih „škaljaraca“ nalazi se Predrag Vujošević zvani Marko, bivši vodja „pantera“, specijalizovan za kradje nakita. Vujošević se „škaljarcima“ pridružio nakon što je izašao iz zatvora u Francuskoj, gde je služio kaznu za razbojništvo. Vujošević je uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu u kome je čuvao drogu, a pokušao je da pobegne policajcima“, prenose mediji.

Vujoševićevo ime vezivalo se za neke od najvećih pljački u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj.

„On je nazivan mozgom i kreatorom pljački“, pisali su mediji.

U operaciji „Kobe-Fantom“ koja je počela još u novembru, zaplenjeno je 408 kilograma kokaina, 413.000 evra, luksuzna jahta, kao i 12 kriptovanih telefona, dokumentacija o kriminalnim poslovima i različiti elektronski uredjaji, podsećaju mediji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.