Penava najavio kandidaturu za šefa HDZ

ZAGREB – Gradonačelnik Vukovara iz vladajuće HDZ, Ivan Penava, najavio je da da će kandidovati na unutarstranačkim izborima za predsednika te stranke.

On je, u opširnom intervjuu za sutršnji Obzor, čije delove večeras prenosi zagrebački Večernji list, rekao da mu je to jedna od opcija.

Navodi se da Penava smatra da jedino njegovim dolaskom na čelo HDZ u fokus može staviti, kako kaže, „problem nesankcionisanja ratnih zločina iz Domovinskog rata“.

Kaže i da po tom pitanju aktuena vlast od prošlogodišnjeg protesta u Vukovaru ništa nisu učinile.

Zato će, navodi, do rešenja tog pitanja pokušati da dođe u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora.

“Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i godišnjica i morao sam doneti odluku šta je najpametnije napraviti s aspekta rešavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su protesti kontraproduktivni i da nije dobro ponovo čekati godinu dana bez rezultata, morao sam da razmišljam koji je pravac najbolji… “, rekao je Penava, prenosi Večernji list.

Inače, na današnjoj konferenciji za novinare, Penava je rekao da aktuelna vlast ni godinu dana od vukovarskog protesta zbog neprocesuiranja odgovornih za ratne zločine, nije uradila ništa/

Rekao je da će do rezultata pokušati da dođe kroz stranku, a ako i to bude na tragu “dosadašnjeg ćutanja“, napustiće HDZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.