U trendu

Plakati sa imenima dece stradale u Jasenovcu: Negiranje zločina neće proći

Aktivisti pokreta „Antifa Zagreb“ lepili su plakate sa imenima dece koja su stradala u logoru Jasenovac na tramvajskim i autobuskim stanicama u Novom Zagrebu.

Iz pokreta „Antifa Zagreb“ poručuju da negiranje ustaških zločina „neće proći“, prenosi nedeljnik „Novosti“.

U logoru Jasenovac život je izgubilo 20.101 dete mlađe od 14 godina.

Kako zagrebačke „Novosti“ saznaju, aktiviste je na tu akciju podstaklo sve češće promovisanje knjiga i pojedinaca koji negiraju užase iz koncentracionog logora Jasenovac, rugajući se na taj način desetinama hiljada žrtava.

Nedavno su šibenski antifašisti prekinuli promociju revizionističke knjige Igora Vukića pod nazivom „Radni logor Jasenovac“, čitajući imena Šibenčanki i Šibenčana stradalih u Jasenovcu.

1 komentar
  1. Niko Govic

    ZAŠTO NIKO U HRVATSKOJ NIJE NEGIRAO ILI KOMENTARISAO I OSUDIO STJEPANA MESIĆA KADA JE PRILIKOM POSETE AUSTRALIJE NA SKUPU NJEMU U ČAST, IZJAVIO DA SU HRVATI, DVA PUTA SLAVILI U TOKU DRUGOG SVETSKOG RATA! 1941 GODINE RADOVALI SE I SLAVILI SU DOLAZAK OKUPATORA U HRVATSKU, A JEDINO U ZAGREBU SU CVEĆE BACALI GDE JE OKUPATORSKA VOJSKA GAZILA PO TOM CVEĆU !? 1945 GODINE SU SLAVILI SA POBEDNICIMA O D L A Z A K TOG I S T O G PORAŽENOG O K U P A T O R A . . . . . . . . ,

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike