U trendu

Plenkovic i na sednici vlade osudio napad na vaterpoliste

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo je danas najoštrije osudio huliganski napad na trojicu vaterpolista beogradske Crvene zvezde na splitskoj Rivi, poručivši da su takvi slučajevi krajnje neprihvatljivi i da nikako ne doprinose slici ni grada Splita, niti Hrvatske.

„Radi se o neugodnom i lošem događaju.To najoštrije osuđujemo, krajnje je neprihvatljivo. Policija je delovala i huligani su identifikovani i uhapšeni. Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje takva ponašanja i očekujemo da policija, a kasnije i pravosuđe rešavaju ovakve slučajeve koji su nedopustivi i nikako ne pridonose slici niti grada Splita niti Hrvatske onakve kakvu je mi želimo“, rekao je Plenković na sednici Vlade.

On je ocenio da su reakcije iz vaterpolo saveza, kao i splitskog gradonačelnika, bile primerene, prenela je Hina.

Splitska policija privela je juče još jednu, četvrtu, osobu koja se dovodi u vezu sa subotnjim napadom na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde.

Hrvatska agencija navodi da je reč o 22-godišnjaku iz Solina, mesta nedaleko od Splita.

Iako u policiji kažu kako će tek kriminalistička istraga pokazati je li ta osoba zaista povezana s napadom na sportiste iz Srbije, nezvanično se saznaje da se sumnjiči za ista krivična dela kao i trojica ranije uhapšenih izgrednika.

Reč je o krivičnim delima koja su kvalifikovana kao razbojništvo, nanošenje teških povreda u pokušaju i zločin iz mržnje.

Napad na vaterpoliste se dogodio na Rivi, splitskom šetalištu, u subotu oko 13.30 dok su trojica vaterpolista sedela u jednom kafiću.

Iznenada su ih, navodno iziritirani grbom „Crvene zvezde“ na majici jednog od sportista, napala petorica nepoznatih mladića metalnom šipkom i nožem.

Dvojica vaterpolista uspeli su da pobegnu u hotel, a treći se spasao od napadača skokom u more i lakše je povređen.

Policija je ranije uhapsila trojicu napadača. Dvojici je određen jednomesečni zatvor, a treći je pušten da se brani sa slobode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.