U trendu

Plenković: Očito je šta Kitarović izdvaja od ostalih

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković izjavio je da aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović od ostalih predsedničkih kandidata izdvajaju angažman na međunarodnom pozicioniranju Hrvatske, stabilnost institucija i jačanje Hrvatske vojske.

Plenković je uoči obraćanja Grabar Kitarović rekao da će, osim HDZ-a aktualnu predsednicu podržati većina hrvatskog naroda, jer, kako kaže, ljudi znaju šta je korisno za zemlju, a šta manje korisno.

Svejedno mu je, kaže, ko će uz aktuelnu predsednicu ući u drugi krug izbora, dok je na pitanje šta je to što nju izdvaja od ostalih kandidata kazao „da je to očito“, preneo je zagrebački Večernji list.

„Njena postignuća u prvom mandatu, smer zemlje koju vodimo, činjenica da se angažovsla i na međunarodnom pozicioniranju Hrvatske, da je vodila računa o stabilnosti institucija, da smo u ovom mandatu ojačali i Hrvatsku vojsku, dakle odbranu koja je jedna od njenih nadležnosti. Mislim da će ona dobiti većinsku podršku birača“, rekao je Plenković nakon svečanosti otkrivanja biste Mahatme Gandhija na zagrebačkom jezeru Bundek.

Rekao je da će svi članovi HDZ učestvovati u predsedničkoj kampanji.

„Ako ste član stranke, ako podržavate predsedničku kandidatkinju, imate obvezu da učestvujete“, poručio je i izrazio uverenje da će podrška biti dobra.

Upitan može li da rizikuje prtest u osnovnim i srednjim školama uoči predsedničkih izbora, Plenković je rekao da te stvari nisu povezane i da su u resornom Ministarstvu nauke i obrazovanja napravili dobra postignuća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.