U trendu

Plenković odgovorio na osude lidera opozicionog SDP

ZAGREB 23. februara (Tanjug) – Lider najjače hrvatske opozicione stranke, Socijaldemokratske partije (SDP), Peđa Grbin najoštrije je osudio izjavu Andreja Plenkovića povodom objave vlasnika jednog riječkog kafića da HDZ-ovci nisu dobrodošli u kojoj je svoju stranku poistovetio sa Srbima i Jevrejima.

Premijer mu je danas odgovorio da bi bilo „bolje da je osudio izjavu tog gospodina iz (kafića) ‘Tri majmuna'“.

„Verovatno Grbin ne prati igru, nego se uključuje kasno, iskrivljeno. Ako neko kaže tako, onda se to zove diskriminacija, diskriminacija. Znate što je gospodin Obersnel rekao na to: ‘Smirimo strasti.’ A zamislite da je neko rekao da neće primiti članove SDP-a, Srbe, Rome, članove Armade“, naveo je Plenković.

Premijer priznaje da danima prati tu situaciju na koju, kako kaže, niko nije reagovao.

Video je, dodao je, ignorisanje onih koji inače skaču do neba.

„Ovde niko ne trza. Gospodin Grbin ne prati“, rekao je Plenković i dodao: „Ako taj gospodin (vlasnik riječkog kafića), ne poznajem ga i ne mislim njime da se bavim, meni kaže da ja i ovaj HDZ, neistomišljenike nazivamo srbočetnicima, to su izjave na kojima se nešto kasnije pokušava ušićariti. Takve izjave su jadne. I izjave gospodina Grbina su jadne“, naveo je Plenković, preneo je hrvatski portal Index.

A sve je počelo pre nekoliko dana kada je vlasnik riječkog kafića „Tri majmuna“ Tomislav Kovačević na svom Fejsbuk profilu napisao da članovi i simpatizeri vladajućeg HDZ-a nisu dobrodošli u taj objekat.

Kovačević je kasnije pojasnio da je nezadovoljan radom aktuelne vlade, posebno tokom pandemije kada su u Hrvatskoj od prošle godine zatvoreni svi ugostiteljski objekti, kao i da je to njegovo mišljenje na koje, kako smatra, ima pravo.

Potom su usledile prozivke premijera Plenkovića, koji je za Kovačevića rekao da sprovodi diskriminaciju i da je rasista.

Zbog pitanja šta je u toj poruci vlasnika kafića diskriminatorsko, Plenković je juče na pres konferenciji došao i u verbalni sukob sa novinarkom Al Džazire Balkans.

Vidno uzbuđen premijer je novinarki odbruiso da ne postavlja pitanja ako ne zna o čemu se radi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar