U trendu

Plenković: Razgovaraćemo o zabrani pozdrava Za dom spremni

ZAGREB – O zabrani ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ (ZDS) razgovaraćemo, sve to tamo je ionako već nedopušteno, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare kada će se raspravljati o inicijativi za zabranu upotrebe pozdrava ZDS.

O sastanku s predstavnicima udruženja žrtava nacističke kvislinške tvorevene Nezavisne Države Hrvatske (NDH), on je posle sednice županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Istarske županije u Svetom Petru u Šumi. rekao je: „Dogovorićemo se“, preneo je portal Index.hr.

Plenković, međutim, nije hteo da odgovori na pitanje reporterke TV N1 zašto toliko dugo traje odluka o novom zakonu.

Upitan šta se događa u Srbu, povodom čega je Srpsko narodno veće (SNV) održao konferenciju za medije o „nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca, koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba“, premijer je rekao da je pročitao šta se događa.

„Prema sadašnjem zakonu, svi mehanizmi koje imaju policija i sudovi su tu za preduzimanje mera. Koliko sam shvatio, policija je već delovala i delovaće ponovno ako treba“, rekao je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.