U trendu

Plenković šokirao Hrvate zbog požara: Sramota, idi se slikaj uz vatru!

Nakon što je u Splitu premijer Andrej Plenković pohvalio sve učesnike u gašenju požara u Dalmaciji, tokom kojeg je povređeno 80 vatrogasaca i civila, i ocenio da je sve funkcionisalo baš kako treba, te da nije bilo nikakve stihije, njegove reči su izazvale lavinu kritika na društvenim mrežama.

Upitan ko određuje prioritete u gašenju požara, Plenković je obrazložio na koji način sistem funkcioniše rečima:

„Ja bih razlučio utiske, impresije u ovom internetskom vremenu trenutne komunikacije svih sa svima, ne nužno baratanje potpunim informacijama i činjenicama. Sistem je reagovao upravo onako kako je trebaoi. Glavni koji reagiraju su vatrogasci, koji imaju celovitu informaciju šta se događa u celoj županiji. Prema potrebi procenjuje se koliki je potreban dodatni angažman, nije bilo nikakve stihije“, rekao je Plenković i dodao:

“ Dobro je da ljudi koji žele pomoći mogu pomoći, ali to mora biti u koordinaciji. Jako je važno da kod gašenja požara uprkos dobroj volji mnogih koji bi voleli da pomognu ne dođe do haotične situacije. Ovo je postalo atraktivno, jer je sam Split u pitanju, ali sve nadležne službe reaguju kvalitetno i dobro“.

„Newsbar?“, upitao je jedan korisnik. „Ne, najozbiljnija izjava premijera, koji je takođe rekao da požar nije bio dovoljno velik da bi se zvala pomoć spolja“, odgovorila je jedna citateljka portala zagrebačke N1 tv.

„Sramota! Idi sad da se slikaš negde uz vatru“ , poručio je premijeru jedan besni korisnik.

„Pa ovo je za nepoverovati“, jedan je od komentara.

„I sam (bivši pemijer Zoran) Milanović bi bolje reagovao. Katastrofa“, naveo je jedan od čitalaca.

„Twilight zone!“, stoji, takođe, u jednom komentaru.

„Za šta nas oni smatraju, zar su od silnog priliva novca koji su uzeli, zar su im nestale emocije prema vlastitoj zemlji i vlastitom narodu“, rezigniran je jedan korisnik.

„Ovaj je gori i od Račanovog odlučno ništa“, takođe je jedan od komentara.

Sa Plenkovićem se nije složila ni predsednica Kolinda Grabar Kitarović koja je pred polazak iz Austrije u Split izjavila da je možda vojska ranije trebalo da izađe na teren i pomogne vatrogascima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.