U trendu

Plenković uputio saučešće povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi

Premijer Hrvatske Andrej Plenković uputio je danas u ime Vlade saučešće predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i porodicama stradalih u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, izrazivši ožalošćenost tako velikim brojem izgubljenih dečjih života.

„Primite izraze iskrenog saučešća povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Porodicama ubijenih izražavamo iskreno saučešće, a ranjenima želimo brzi oporavak“, piše u pismu sučešća hrvatskog premijera, prenela je njegova pres služba.

Saučešće je izrazio i hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

„U ovom teškom trenutku izražavam saučešće Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i porodicama stradalih u današnjem tragičnom događaju u Beogradu“, napisao je Grlić-Radman na Tviteru.

On je poželeo brz oporavak ranjenim učenicima i zaposlenima beogradske škole.

Ministar obrazovanja Radovan Fuks istakao je u izjavi za Dnevnik Nove TV da je reč o ogromnoj tragediji i da će se sada videti šta se može učiniti da se poveća zaštita i u hrvatskim školama.

„Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negde kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske. To nije nešto što se događalo na ovim prostorima“, rekao je Fuks.

On se zapitao jesu li uzrok možda nove tehnologije na dečju psihu ili šire otuđenje.

„Predaćemo pismo saučešća srpskoj ambasadi da ga se uruči srpskom ministru prosvete. Najiskrenije žalimo za svakim izgubljenim životom“, rekao je hrvatski minstar.

Upitan jesu li hrvatske škole sigurne, on je odgovorio da generalno jesu, ali da će se „posle ovoga razmotriti eventualno neki drugi koraci“ da bi se podigao nivo zaštite.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.