U trendu

Pobjeda: Ivica Stanković jedini kandidat za v.d. VDT

PODGORICA – Tužilački savet na vanrednoj sednici koja je zakazana za danas, sa jednom tačkom dnevnog reda – donošenje odluke o izboru vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca daće podršku aktuelnom šefu tužilačke organizacije Ivici Stankoviću, kojem mandat ističe 7. oktobra, piše Pobjeda.

Ovaj podgorički dnevnik piše da se niko nije javio na konkurs objavljen u avgustu, a da Tužilački savet mora da izabere tužioca koji će rukovoditi ovom institucijom do redovnog izbora novog.

Sednica će biti zatvorena za javnost.

U kratkoj najavi sednice, na sajtu Tužilaštva, navodi se da je „odredbom člana 19 Poslovnika Tužilačkog saveta predviđeno da prilikom raspravljanja o kandidatima u postupcima izbora, ojenjivanja i prilikom odlučivanja o disciplinskoj odgovornosti javnost isključena”.

Inače, Stanković se nedavno našao u centru afere koju je pokrenuo predsednik Atlas Grupe Duško Knežević objavljivanje audio snimka telefonskog razgovora sa generalnim sekretarom u tužilaštvu Nenadom Vujoševićem, koji je navodno bio posrednim u davanju mita pomenutom tužiocu, a za sučajeve koji su pokrenuti protiv crnogorskog biznismena.

Stanković je odmah to demantovao, a u međuvremenu tvrdnje Kneževića negirao je i Vujošević, kome je zbog te afere određen pritvor do mesec dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.