U trendu

Pobjeda: O smeni Leposavića posle izbora u Herceg Novom

PODGORICA – Crnogorska javnost, a posebno opozicija, veoma je zainteresovana kada će na dnevnom redu Skupštine biti zahtev premijera za opoziv ministra pravde Vladimira Leposavića, zbog izjave o Sebrenici, a podgorička Pobjeda piše da će se to dogoditi tek nakon lokalnih izbora u Herceg Novom.

Pozivajući se na izvore iz parlamentarne većine, ovaj podgorički dnevnik piše da među strankama vladajuće koalicije postoji neformalni konsenzus da se o tome raspravlja nakon 9. maja.

„S obzirom na to da bi rasprava mogla naškoditi pojedinim političkim subjektima iz većine u jeku predizborne kampanje u Herceg Novom neće se žuriti sa zakazivanjem, odnosno dogovorom na Kolegijumu“, rekao je naimenovani izvor lista.

Zahtev za smenu Leposavića, koji je, piše Pobjeda, već dva puta odbio da podnese ostavku, premijer Zdravko Krivokapić je Skupštini podneo 6. aprila i prvi rok za zakazivanje po Poslovniku je istekao juče.

I šef poslaničkog kluba opozicionog DPS-a i LP-a Danijel Živković smatra da neće biti sednice parlamenta prije lokalnih izbora u Novom.

„Malo je verovatno da sednica Skupštine, na kojoj će se razmatrati pitanje smene ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, bude održana pre lokalnih izbora u Herceg Novom koji su zakazani za 9. maj“, kazao je za Pobjedu Živković.

Datum te sednice zavisiće od, kako je Živković objasnio, ishoda dogovora predsednika parlamenta i poslaničkih klubova na Kolegijumu predsednika Skupštine, koji još nije zakazan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.