U trendu

Počelo snimanje igranog filma i tv serije o Gotovini

U Hrvatskoj je danas počelo snimanje igranog filma i televizijske serije  o hrvatskom generalu Anti Gotovini, koji je u Hagu oslobodjen odgovornosti za ratne zločine nad srpskim civilima tokom i nakon akcije Oluja 1995. godine.

Film i serija pod nazivom „General“ prikazivaće Gotovinin životni put, a za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) režira je Antun Vrdoljak, u produkciji Kiklop filma.

Prve scene snimljene su u Svetom Roku, naselju pored Lovinca, a na snimanju se okupila većina glavnih glumaca, uključujući i Gorana Višnjića, potvrdili su agenciji Beta u službi za informisanje HRT.

Glavna uloga, uloga generala Gotovine, pripala je Višnjiću, koji se proslavio u američkoj televizijskoj seriji „I-Ar“ (ER).

U glumačkoj ekipi su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Film i serija će biti snimani na različitim mestima, medju ostalim u Kninu, Velebitu, Zadru, Obrovcu, Splitu, Erdutu, Zagrebu, Livnu , kao i na lokacijama u Francuskoj.

Projekat je nastao prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića „Ratnik, pustolov i general“.

HRT je za telelvizijsku seriju ugovorio 9,6 miliona kuna, a početak prikazivanja predvidjen je u 2018.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.