U trendu

Počinju konsultacije o rekonstrukciji crnogorske Vlade

PODGORICA – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovaraće danas sa predstavnicima partija parlamentarne većine o najavljenoj rekonstrukciji Vlade.

Portalu RTCG potvrđeno je iz manjinskih partija da oni nesu dobili poziv premijera za razgovore.

Knežević ne isključuje vanredne parlamentarne izbore

Predsednik Demokratske narodne partije, članice Demokratskog fronta, Milan Knežević izjavio je danas da način na koji vlada funkcioniše nije održiv i da je potrebno naći rešenje za izlazak iz krize, ne isključujući i mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Knežević je to rekao posle razgovora sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o rekonstrukciji vlade i dodao da od njega očekuje da po okončanju konsultacija dostavi u pisanoj formi predlog za izlazak iz trenutne situacije.

Andrija Mandić: Spremni smo za ozbiljan i pošten dogovor

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je, posle konsultacija kod premijer Zdravka Krivokapića o rekonstrukciji vlade, da su spremni na dogovor koji će, kako je rekao, zadovoljiti sve partije parlamentarne većine i da to bude na korist građana.

Sastankom Mandića i Milana Kneževića, predsednika DNP, čije stranke su ujedinjenje u Demokratskog frontu, sa premijerom, otpočele su konsutacije o rekonstrukciji vlade s ciljem prevazilaženja višemesečne političke krize u Crnoj Gori.

Krivokapić počeo konsultacije o rekonstrukciji Vlade

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić počeo je konsultacije sa parlamentarnom većinom, uvažavajući predlog 37 poslanika parlamentarne većine, kojim se zahteva pristup rekonstrukciji Vlade, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako je navedeno, Krivokapić će podržati dogovor i kompromis iza koga stoji 41 poslanik parlamentarne većine, što je uslov za uspostavljanje političke stabilnosti, kako bi se odlučno nastavio proces demokratizacije Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.