U trendu

Podgorica u šoku: Osnovce poslali na popravni iz – likovnog!

Više učenika petog, šestog i osmog razreda jedne podgoričke osnovne škole moraće u avgustu na popravni ispit i to iz – likovnog.

Psiholog Radmila Đurišić rekla je tom prilikom da je potez profesora koji ih je poslao na popravni – sjajan.

„Ja sam oduševljena. Niko ne obraća pažnju da su likovno, muzičko i fizičko predmeti koji isto zahtevaju ozbiljnost. Štaviše, za razvoj ličnosti, fizičko, muzičko i likovno su mnogo važniji predmeti od bilo kojih drugih“, kaže psiholog s kojim se nijedan od roditelja nije složio.

S druge strane, Đurišić je malo ublažila retoriku, prenosi Avaz.

„Malo mi je to prerano za popravni. Pre bih rekla da postoje neke sankcije u okviru školske godine. Da možda postoje deca koja ne dolaze na časove, ne donose radove. Tako da ih je nastavnik morao poslati na popravni. Liči mi na decu koja se izvlače“, izjavila je Đurišić za CDM portal.

2 komentara
  1. verujem u bolje sutra

    zasto bolesnici, ja podrzavam.. ako muzicko, fizicko i likovno nisu bitni predmeti, onda neka ukinu ocenjivanje.. ako su bitni, onda djaci treba da ispune svoje obaveze da bi dobili makar prelaznu ocenu..ni jedan profesor ne smatra da deca treba da slikaju kao dali, ali barem mogu da donose radove koji su im zadati i da nauce teoriju likovne umetnosti.. bravo za nastavnike!

  2. Vera

    BOLESNICI….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike